Het isoleren van spouwmuren

Wist u dat er nog veel woningen met spouwmuren zijn die niet geïsoleerd zijn? Deze woningen zijn vaak gebouwd tussen 1930 en 1980. De bewoners van deze huizen verliezen elke dag veel geld: een derde van de gestookte warmte gaat door de spouwmuren verloren.

Een spouwmuur is een muur die een open ruimte (de spouw) heeft tussen de binnen- en de buitenmuur. Spouwmuren werden sinds 1960 verplicht verbouwd, omdat er in dat jaar veel vochtdoorslaande gevels waren. Pas in 1973, tijdens de oliecrisis, ontdekte men dat er veel
Een spouwmuur heeft een open ruimte (de spouw) tussen de binnen- en de buitenmuur. Deze muren werden sinds 1960 verplicht zo gebouwd, omdat er in dat jaar vochtdoorslaande gevels waren. Tijdens de oliecrisis in 1973 ontdekte men pas dat er veel warmte verloren ging door die spouwmuren wat de prijzen van centrale verwarming de hoogte injoeg. Toen is er begonnen met het isoleren van de spouwmuren.

 

Aanbrengen spouwmuurisolatie

Als uw spouwmuren worden geïsoleerd, worden er aan de buitenkant kleine gaatjes in de voegen geboord. Via deze kleine gaatjes spuit de isolatiespecialist isolatiemateriaal in de spouw. Dat kan met verschillende materialen, zoals schuim, vezels en korrels. Elke soort heeft zijn eigen eigenschappen en een bepaalde isolatiewaarde. De isolatiespecialist kijkt wat voor uw spouwmuur het beste isolatiemateriaal is. Zodra de spouw gevuld en dus geïsoleerd is, maakt de isolatiespecialist de gaatjes weer netjes dicht. Dit gebeurt allemaal binnen een dag en u heeft geen rommel in huis. Het resultaat is minder verbuik op je verwarming en een aangename leefomgeving.

 

Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuren die niet geïsoleerd zijn, laten veel warmte ontsnappen. Dat is slecht voor uw portemonnee, verbruik van de cv-ketel en voor het milieu. Het isoleren van spouwmuren is de beste vorm van isolatie; het rendement is hoger dan dat van dak- of vloerisolatie. Twijfelt u of u uw spouwmuren wilt laten isoleren? Dit zijn de voordelen van spouwmuurisolatie:

 

• jaar na jaar besparen op uw energierekening;

  • binnen 3,5 jaar uw investering terugverdiend;
  • een verhoogde waarde van uw huis;
  • u verkleint de CO2-uitstoot en bent daarmee goed voor het milieu;
  • spouwmuurisolatie is brandwerend isolatiemateriaal;
  • u betaalt nu maar 6% btw over de arbeidsuren. (update: enkel als de werken voor 1 juli 2015 zijn uitgevoerd. Na die datum betaal je de gebruikelijke 21 % btw)
  • vocht- of schimmelproblemen verdwijnen;
  • minder geluidsoverlast;
  • in de zomer blijft uw woning langer lekker koel en in de winter blijft uw woning warmer zonder hoger verbuik van de centrale verwarming;
  • warmteverlies tot wel 35% verminderen.

 

Prijs spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur is de goedkoopste manier van gevelisolatie. En u betaalt nu ook maar 6% btw over de arbeidskosten. U betaalt ongeveer €15 tot €24 per te isoleren vierkante meter. Voor een gemiddelde tussenwoning komt de prijs dan op ongeveer €800 en dat haal je er uit door de besparing op je centrale verwarming. Spouwmuren van een vrijstaande woning of een hoekwoning laten isoleren, is duurder. Dan ligt de gemiddelde prijs tussen de €1500 en €2000. Maar: de besparingen zijn dan natuurlijk ook hoger! Bij een gemiddelde tussenwoning bespaart u ongeveer €265 per jaar. Woont u in een vrijstaande woning, dan bespaart u ongeveer €665.

 

Het is slim om uit te vinden welk bedrijf u de beste prijs en service biedt. Dit doet u simpel, gratis en snel door offertes te vergelijken.

 


Geplaatst

in

door

Tags: